TET-harjoittelijan kanavasuositukset Suomi-tuben maailmasta

Olen 14-vuotias poika ja olen TET-harjoittelussa Siliässä. Halusin Siliälle TET-harjoitteluun, sillä Youtube on suuri innoittajani, ja haluan oppia uutta mediavaikuttamisesta. Teen itse   sosiaaliseen mediaan sisältöä – tarkemmin Instagramiin ja Youtubeen. Erilaiset Youtuben kanavat toimivat todellisena inspiraation lähteinä omille videosisällöilleni. Nyt kerron teille viisi kanavasuositusta viidestä eri kategoriasta: urheilu, fakta, peli, tech ja vlog.

                                                                                                                Urpoerämies 

 

Urpoerämies on Youtuben kanavista kalastajan unelma – niin myös minun. Tykkään kalastaa aina kesäisin. Urpoerämies-kanavalla viisi miestä esittelevät videoillaan kalastusta eri paikoissa. Videoissa on hieman luontodokumentin vibaa ja kylmiä väreitä nostattavia maisemia. Tykkään katsoa Urpoerämies -kanavan videoita talvisin, koska silloin tuntee elävänsä omat kalastuskokemukset uudelleen. Videot on visuaalisesti todella hyvin tehty, ja editointi sekä musiikin käyttö ovat pro-tasoa. Editoinnista saa myös omiiin videoihin hyvin ideoita.  

Urpoerämies Productionsin kanava löytyy täältä.

 

TLDR Deep (Aleksi Rantamaa)

 

TLDR Deep on sarja, jossa Aleksi Rantamaa kertoo katsojien äänestämästä aiheesta kerran viikossa noin 7 minuutin kestoisen tietopläjäyksen. TLDR Deep on siitä kiva sarja, että se kasvattaa yleissivistystä, ja yleensä aiheetkin ovat sellaisia, jotka kiinnostavat monia. Tästä esimerkkeinä Guantanamo Bay ja Lauri Törni. Aleksin videoita jaksaa katsoa, koska ne ovat kivan lyhyitä. Aleksi osaa myös kertoa asioista originaalilla omalla tavallaan. Videoihin tulee lisää elävyyttä animoiduilla piiroksilla, jotka selkeyttävät Aleksin aihetta entisestään.

Aleksi Rantamaan luotsaaman Yle Kioskin TLDR Deep -kanavan löydät tästä.

 

Eeddplays

 

Eeddspeaks on pitkän linjan youtubettaja, ja hän oli luomassa ja aloittamassa Suomi-tuben skeneä. Eeddplays on kanava, jonne hän tekee pääsääntöisesti pelivideoita eri peleistä, mutta sekaan mahtuu myös unboxailua eri pelitarvikkeista. Eeddplaysin pääpeli on CS GO (Counter-Strike: Global Offensive), joka on FPS eli First Person Shooter -peli. Katson Eeddplaysin videoita siksi, että hän on positiivinen ihminen ja todella mukava persoona. Hän ei pelaa liian tosissaan vaan sopivan rennosti. Hänen parhaita videoitaan ovat ne, joissa hän pelaa CS GO:ta jonkun vierailijan kanssa (esim.: Matteplays). Ne ovat kivoja, koska heidän keskustelunsa voivat olla mielenkiintoisia ja hauskoja.

Eeddplaysin kanavalle pääset tästä.

 

Vinkare

 

Vinkare on tech / kameramaailmaan luokiteltava tubettaja. Hänen videoistaan 65 % on tech-videoita, esimerkiksi sarja “Vinkareen vempeleet”. Vinkareelta löytyy myös paljon perinteisiä reissu-vlog -tyyppisiä videoita. Pidän itse niistä videoista, joissa näkee Vinkareen elämää toimistolla. Videoista myös huomaa sen, että Vinkare on oikea editoijavelho. Videot ovat visuaalisesti todella näyttäviä ja leikkaus on sulavaa. Kirsikkana kakun päällä ovat eräilyvideot ja tarkemmin MRE-videot, joissa testaillaan armeijan hätävararuokia. Vinkareen eräilyvideot ovat todella rentoja, ja niissä näkee paljon kaunista luontoa.

Vinkareen kanava löytyy täältä.

 

                                                               

Jaakko Parkkali

 

Jaakko Parkkali on nuori mies Lahdesta, ja hän tekee Youtubeen vlogisisältöä. Hän tekee myös testausvideoita, joissa hän esimerkiksi tilaa Mäkkärin koko menun. Nämä testivideot ovat minun lemppareitani. Tykkään Jaakon videoista, koska hän on ylienerginen kaveri, joka tekee videoistaan todella viihdyttäviä. Monet hänen videoidensa aiheista ovat sellaisia, joita minä ja moni muu haluaisi itse testata tai tehdä, esimerkiksi koko menu-videot ja lätkänpeluuhaasteet ammattilaispelaajia vastaan. Jaakko on todellinen mediapersoona – siksi häntä näkee paljon esimerkiksi 

televisiossa.

Jaakko Parkkalin kanavalle pääset tästä.